Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2019 Vita Starman. Vse pravice pridržane.

 

Juhica iz brstičnega ohrovta (8m)

Updated: May 6, 2019


Brstični ohrovt je bogat vir folne kisline, vitaminov in vlaknin, zato se trudim, da ga pripravim kar se da pogosto. Kupujem ga na tržnici, domačega in kar se da drobnega - mladega. Namreč večje kroglice znajo pogreniti in to ni to.


Potrebujemo:

- 1 krompir

- 2 pesti brstičnega ohrovta

- 1 strok česna

- 500ml neslane jušne osnove ali vode

- 1 žlica pirinega zdroba (ali navadnega, pšeničnega)

- 2 žlici smetane za kuhanje

- začimbe peteršilj, kumina v prahu, poper



Na maslu sem na hitro popekla strok česna (prerezan na pol) in dodala na kocke narezan krompir. Zalila sem z vodo in ko je zavrela, dodala očiščen brstični ohrovt. Začinila sem s pol žličke kumine, pol žličke peteršilja in pikico popra (če ga še niste uvedli, lahko izpustite). Kuhala sem še 15 minut, da je bila zelenjava kuhana in vse skupaj spasirala s paličnim mešalnikom. Dodala sem še smetano za kuhanje in ker se mi je zdelo preredko, še pirin zdrob. Če se vam zdi juha dovolj gosta, ga lahko izpustite. Kuhala sem še 2 minuti in juhica je bila pripravljena. Na koncu sem na krožniku dodala še par kapljic dobrega olivnega olja.