top of page

Krompirjeva palačinka (8m)

Updated: May 6, 2019


Božansko! Gledam, da kombiniram čim več živil skupaj, da dobi Ema in beljakovine in oh in zelenjavo in mlečne izdelke in zdrave maščobe in oh in ah... :) Pa da ni vedno klasično kosilo, ampak kaj posebnega, da ji je zanimivo na pogled. Malo se hrani sama, malo ji pomagam jaz in ji trgam na manjše koščke. Skratka, kosilo je cel dogodek. :) Aja, količina je prilagojena za 10 palačink, ker sva jih (slane) jedla tudi midva z atijem.





Potrebujemo:

- 3 srednje velike krompirje

- 3 mlade čebulice

- 2 jajci

- 2 žlici pirine moke

- kisla smetana

- začimba poper, česnek


Krompir sem olupila in naribala. 2 mladi čebulici sem sesekljala na kolobarčke in dodala krompirju. Pustila sem stati 10 minut in nato dobro stisnila z roko, da je šla vsa voda ven.

Z mešalnikom sem zmešala jajca in moko in ko je bila zmes taka "palačinkasta", sem notri dodala krompir in čebulico. Dodala sem še kanček popra (noževo konico (z Emo sva poper že uvedli, lahko ga izpustite) in pol žličke česneka. Vse skupaj sem premešala in na ponvi zagrela olivno olje. Z žlico sem polagala maso na ponev in oblikovala palačinke. Pečemo na srednjem ognju, na vsaki strani kakšne 4 minute. Tiste, ki so za mami in atija, posolimo. ;)


Pripravljeno palačinko postrežemo z žlico kisle smetane ali grškega jogurta.




Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page