top of page

Losos, kus kus in avokadova krema (8m)

  • Writer: Mama kuha
    Mama kuha
  • Mar 6, 2019
  • 1 min read

Updated: May 3, 2019




Zdrav in uravnotežen obrok, ki vam bo vzel samo 15 minut. Avokadova krema je super kot dodatek, da naredi jed bolj kremasto in sočno, pa še okus fenomenalno paše zraven.

Količina je primerna še za mamico.


Potrebujemo:

- 1 avokado

- 1 file lososa

- 100g kus kusa

- olivno olje

- začimba mlet česen (Česnek)


Za kremo sem fino zrel avokado samo spasirala s paličnim mešalnikom in pokapljala z malo limone.

Kus kus sem prelila z 100ml vrele vode, pokrila in pustila stati 10 minut.

Lososa sem oprala, posušila s kuhinjsko brisačko in naoljila. Večinoma naoljim ribo, ne ponev, saj se tako lepše speče. Najprej sem na visoki temperaturi popekla stran s kožo (Emi je ne dajem, to sem pojedla jaz :) ) približno 2 minuti, nato pa na majhnem ognju pekla še 8 minut. Losos mora biti res pečen, a ne preveč, drugače bo suh. Tako da je čas peke odvisen tudi od tega, kako debel je file. Tale moj je bil ka precej, na srednjem delu 2cm, zato je trajalo malo dlje. Če imate kak manjši košček, ni treba peči tako dolgo, a glejte, da v sredini ne bo surov.

Na olivnem olju sem popekla kus kus in mu dodala 1/2 žličke mletega česna.

Vse skupaj sem servirala in pri hranjenju pazila, da sem Emi dala sredico, ne trših zapečenih koščkov oz. hrustljave skorjice. Za to smo mame. :)





Dober tek!





Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.

 

©2025 Starman Media d.o.o. Vse pravice pridržane.

bottom of page