Ričota z bučo in zelišči (7m)

Updated: May 6, 2019


Res stremim k temu, da so vsi moji recepti primerni za celo družino, ali vsaj za malčka in mamico. Tako po navadi z Emo jeva kosilo skupaj, je tako tudi njej bolj zanimivo, ker vidi, da jem jaz isto in potem še bolj z veseljem odpira usteca. :) Buče obožujem, so neverjetni dar jeseni in zime, a nekako na koncu vedno pristanemo na juhi po navadi... Zdaj sem se odločila malo bolj eksperimentirat in z bučo poizkusit nove jedi. Tole je ena od njih - božaaaansko! :)


Potrebujemo:

- 4 žlice ješprenja

- 1 lovorov list

- 200g buče maslenke

- začimbe česnek, muškatni orešček, origano in timijan

- olivno olje


Ješprenj sem namočila v vodi čez noč. Zjutraj sem vodo odlila in dolila svežo (v razmerju 1:3 ješprenj voda) ter dodala 1 lovorov list. Kuhala sem ga 45 minut. Ko je bil kuhan, sem ga odcedila in splahnila s hladno vodo ter dala na stran.

Bučo sem olupila in narezala na majhne kocke. Pečico sem ogrela na 220 stopinj in bučo dala na pekač s peki papirjem. Začinila sem jo z olivnim oljem, timijanom in origanom (obojega 1/2 žličke približno). Pekla sem jo dobih 10 minut.

Ješprenj in bučo sem zmešala skupaj, popekla na olivnem olju (v ponvi) in začinila še s česnekom.




 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.