Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2019 Vita Starman. Vse pravice pridržane.

 

Brezmesni krompirjev golaž z bučo (9m)

Updated: May 3, 2019


Omg, tole je nekaj najboljšega, kar sem kdaj "izumila"! Krompirjev golaž obožujem že od nekdaj, to mi je res taka top simple jed. Včasih dodam hrenovko, ampak tudi brez mesa mi je čisto super okus. In danes zjutraj, ko sem razmišljala, kaj skuhati Emi za kosilo, sem pomislila, da krompirjevega golaža pa še ni jedla. Ideja je torej bila, ker pa sem v soboto na tržnici dobila še muškatno bučo (sezona gre h koncu, tako da jaz si bom še malo zaloge naredila za v skrinjo) sem rekla, da bom probala to kombinacijo. In res, tole je njam! Čisto enostavna jed, z veliko začimbami, super stvar za naše minije.

Količina je za Emo in mamo.


Potrebujemo:

- 2 krompirja

- 200g buče (katerekoli oranžne)

- 1 manjšo čebulo

- 2 stroka česna

- suhe začimbe peteršilj, poper, majaron, timijan, zelena, sladka rdeča paprika, 1 lovorjev list

- 1 žličko paradižnikove mezge


Na olivnem olju sem popražila na drobno sesekljano čebulo (na srednjem ognju 5 minut) in na grobo sesekljan česen. Krompir in bučo sem olupila in narezala na majhne kocke, ki sem jih dodala v ponev k čebuli in česnu. Dodala sem začimbe (vsake malo, recimo vsake 1/3 žličke, razen popra res malo) in paradižnikovo mezgo. Zalila sem z nekje 750ml vode in premešala. Na srednjem ognju sem kuhala nekje 30 minut, da je voda skoraj čisto izparela in zelenjava postala res fino mehka. Če je preredko, povečajte ogenj, da tekočina izpari, ali v obratnem primeru zalivajte med kuhanjem.