top of page

Bučkina omaka in kremni pire (9m)

Updated: May 3, 2019


Nekaj takega mi je pripravljala moja mama včasih in glede na to, da drugače res ni neki stručko v kuhinji, je tole vedno naredila super. Jaz sem recept malo priredila po svoje, ker dejansko več ne vem čisto točno, kako je to pripravljala ona, ampak izpadlo je odlično in je bilo tole eno krasno brezmesno kosilce danes. Emi meso ponudim 2x do 3x na teden, 1x na teden dobi ribico, ostalo pa so večinoma brezmesni obroki, kot je tale.


Potrebujemo:

- 1 bučko

- 1 majhno čebulo ali šalotko

- 2 stroka česna

- 1 žličko paradižnikove mezge

- začimbe mediteranska mešanica Kotanyi (origano, bazilika, majaron, šetraj, rožmarin, timijan, žajbelj) in mlet česen (Česnek)


Čebulo sem na drobno sesekljala in jo 5 minut pražila na olivnem olju (na srednjem ognju) ter dodala na grobo sesekljan česen. Bučko sem, z olupkom vred, narezala na majhne kockice ter jo dodala k čebuli. Potresla sem 1 žličko mediteranskih začimb in 1/2 žličke Česneka ter zalila z 2dl vode. Na srednjem ognju sem omako kuhala 15 minutk, nato sem dodala paradižnikovo mezgo in kuhala še 5 minutk. Voda more izparet oz. ostati je mora minimalno. Če je pretekoče, povečajte ogenj.


Za pire sem skuhala 1 krompir ter mu dodala smetano za kuhanje in ščep muškatnega oreščka ter spasirala z mikserjem.


Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page