top of page

Emina boranija s teletino (9m)

Updated: May 3, 2019


Emino najljubše kosilo! Priznam, da to jed obožujem tudi sama, že od nekdaj. Rada imam takšne simple, domače jedi na žlico in upam, da bom imela v Emici partnerja v zločinu glede tega - naš ata namreč ni ljubitelj takih čorbic in mineštr. :)

Fižol je seveda fajn, če je domač, sezonski, a jaz sem tokrat uporabila Naturetinega zmrznjenega, ki je prav tako odličen.

Količina je za Emo (2x - še malica bo tole danes) in mamo. Pa še malo ostane. :) Tako da prilagodite po svojih potrebah.


Potrebujemo:

- 3 krompirje

- 300g teletine

- 450g zmrznjenega zelenega fižola Natureta (ali še bolje - svežega)

- 1 čebula

- 3 stroki česna

- začimbe sladka mleta paprika, zelena, majaron, luštrek, peteršilj, poper

- 1 žlica paradižnikove mezge

- po želji kisla smetana


Na olivnem olju sem popražila drobno sesekljano čebulo in jo pražila na srednjem ognju 5 minut, nato sem dodala prav tako na drobno sesekljan česen. Meso sem narezala na majše kocke in ga dodala k čebuli in česnu. Ko je malo zakrknilo, sem dodala na drobne kocke narezan krompir in fižol. Vse skupaj sem zalila z vodo, toliko, da je dobro prekrila zelenjavo in meso ter začinila. In sicer z eno žlico sladke mlete paprike, 1/2 žličke majarona, 1/2 žličke zelene, 1/2 žličke peteršilja, 1/2 žličke luštreka ter malo popra.

pokrito sem kuhala dobro uro na majhnem ognju, vmes malo premešala. Malo pred koncem sem dodala žlico paradižnikove mezge.

Na koncu ob serviranju lahko dodate malo kisle smetane.





Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page