top of page

Gosta juha iz čičerike (9m)

Updated: May 3, 2019


Z Emo obožujeva slastne goste kremaste juhice, sploh takole hranljive in aromatične, kot je tale čičerikina. Čičerika je meni eno top živilo, ki ga pa uporabljam manj, kot bi želela. Nekako nanjo pogosto pozabim, ko pa jo pripravim, pa si vedno obljubim, da bo na meniju bolj pogosto! In tako potem spet nič...kakšne tri mesece, haha. Ampak ne res, čisto resno, svečano obljubljam, da bo zdaj, ko sem mama in skrbim za Emino raznoliko uravnoteženo prehrano (sploh zdaj, ko me ni več strah stročnic zaradi trebuščka - pravzaprav nima sploh težav s tem, trkam), na meniju VSAJ 2X NA MESEC. Meni je npr. super v solati, pa humus namaz, pa kakšna mineštrica...mmm.

No, skratka, tukaj je recept za tole hami njami juhico, katero sem danes Emi postregla kot samostojno brezmesno jed za kosilo. Ker vsebuje krompir, ki je OH ter čičeriko, ki je polna rastlinskih beljakovin, je tole odlična izbira za dni, ko se vam mudi, a bi vseeno radi, da vaš malček poje nekaj zdravega in kakovostnega.


Potrebujemo:

- kozarec skuhane čičerike Natureta (300g)

- 2 manjša krompirja

- 2 stroka česna

- olivno olje

- začimbe mleta čebula, timijan, beli poper


Na olivnem olju sem na hitro popražila prepolovljen česen in nato še čičeriko (to sem prej odcedila in sprala na cedilu). Pražila sem ju na srednjem ognju kakšni dve minuti in mešala. Dodala sem na manjše kocke narezan krompir in zalila z 1 litrom vode. Dodala sem 1/2 žličke timijana, 1/2 žličke mlete čebule in malo belega popra.

Juho sem kuhala slabe pol ure na srednjem ognju, nato sem pred koncem ven vzela nekaj zrn čičerike in preostanek spasirala.

Juhico sem okrasila z zrnci čičerike, saj ima Ema rada koščke, da lahko mljaska in melje. :)






Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page