top of page

Mesna musaka s sladkim krompirjem (9m)

Updated: May 3, 2019


Odličen obrok za vso družino. Za razliko od "klasične" musake, je ta narejena izključno z govedino, navadni krompir sem nadomestila s sladkim in začinila z zelo nenavadnimi začimbami, ki niso značilne za to jed.... če te zanima, beri dalje. :)

P.s. Količine so za celo družino, 3 ali 4 osebe, midva z atijem sva si samo dosolila.


Potrebujemo:

- 3 sladke krompirje

- 300g mlete govedine

- 1 manjša čebula

- 1 večji strok česna

- 1 jajce

- 4 žlice grškega jogurta

- 3dl ovsenega napitka

- začimbe poper, cimet, muškatni orešček, peteršilj


Krompir sem olupila in narezala na kolobarje približno 0.5mm debele. Dala sem ga kuhat v hladno vodo in začinila z 1/3 žličke muškatnega oreščka. Ko je zavrel, sem kuhala še 15 minut, nato pa odcedila in splahnila s hladno vodo.

Na drobno sem sesekljala čebulo in jo na srednjem ognju pražila 5 minut, nato sem dodala na grobo sesekljan česen. Dodala sem mleto govedino, začinila z 1 žličko suhega peteršilja, ščepcem cimeta in ščepcem popra. Pražila sem 10 minut in z lopatico na drobno zdrobila mleto meso.

Pripravila sem si preliv in sicer sem vmešala jajce, grški jogurt in ovseno mleko. Lahko je tudi riževo ali kravje (mi ga ne uživamo).

Z maslom sem namastila navaden pravokotni pekač, taki klasični Emotov :) in zlagala najprej plast krompirja, nato plast mesa in na vrhu spet krompir. Prelila sem s prelivom in pekla na 200 stopinjah 30 minut.


Sladek krompir je zelo mehek, zato je primeren za malčke in moja Ema ga ima zelo rada.



Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page