Mesna musaka s sladkim krompirjem (9m)

Updated: May 3, 2019


Odličen obrok za vso družino. Za razliko od "klasične" musake, je ta narejena izključno z govedino, navadni krompir sem nadomestila s sladkim in začinila z zelo nenavadnimi začimbami, ki niso značilne za to jed.... če te zanima, beri dalje. :)

P.s. Količine so za celo družino, 3 ali 4 osebe, midva z atijem sva si samo dosolila.


Potrebujemo:

- 3 sladke krompirje

- 300g mlete govedine

- 1 manjša čebula

- 1 večji strok česna

- 1 jajce

- 4 žlice grškega jogurta

- 3dl ovsenega napitka

- začimbe poper, cimet, muškatni orešček, peteršilj


Krompir sem olupila in narezala na kolobarje približno 0.5mm debele. Dala sem ga kuhat v hladno vodo in začinila z 1/3 žličke muškatnega oreščka. Ko je zavrel, sem kuhala še 15 minut, nato pa odcedila in splahnila s hladno vodo.

Na drobno sem sesekljala čebulo in jo na srednjem ognju pražila 5 minut, nato sem dodala na grobo sesekljan česen. Dodala sem mleto govedino, začinila z 1 žličko suhega peteršilja, ščepcem cimeta in ščepcem popra. Pražila sem 10 minut in z lopatico na drobno zdrobila mleto meso.

Pripravila sem si preliv in sicer sem vmešala jajce, grški jogurt in ovseno mleko. Lahko je tudi riževo ali kravje (mi ga ne uživamo).

Z maslom sem namastila navaden pravokotni pekač, taki klasični Emotov :) in zlagala najprej plast krompirja, nato plast mesa in na vrhu spet krompir. Prelila sem s prelivom in pekla na 200 stopinjah 30 minut.


Sladek krompir je zelo mehek, zato je primeren za malčke in moja Ema ga ima zelo rada. 

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.