top of page

Mini pasta z zelenjavo v 10 minutah (9m)

Updated: May 3, 2019


Mene arome te jedi tako zelo spominjajo na Italijo....Dobro olivno olje, pasta, parmezan... Božanska jed, pripravljena v 10 minutah! Za dneve, ko res nimamo časa in bi rade pripravile nekaj na hitro.

Risone so majhne testenine, ki po obliki spominjajo na riž - od tod tudi ime. V Italiji to vrsto testenin uporabljajo za juho (kot mi rezance), mineštre, ali pa kar samo z olivnim oljem in parmezanom. Pogosto se znajde ne jedilniku njihovih minijev, jaz pa je do zdaj nisem kupila pri nas. Zadnjič smo bili v Eurospinu, kjer kupujemo parmezan Grana Padano (tam je res najboljši in najbolj podoben tistemu pravemu Italijanskemu - po vonju in teksturi). In sem slučajno med policami naletela na pasto oblike Risone in dobila zamisel za tole današnje kosilo.


Potrebujemo:

- 50g paste Risone

- 2 pesti zmrznjene zelenjavne mešanice za mineštro Natureta

- olivno olje

- nariban parmezan


Testenine sem skuhala po navodilih in jih odcedila. Istočasno sem skuhala tudi zelenjavo in jo še na hitro popražila na olivnem olju ter dodala testenine. Vse skupaj sem dobro premešala, začinila še z žlico olivnega olja in posula z malo parmezana.

V zmrzovalniku imam vedno na zalogi kakšno Naturetino zelenjavno mešanico, za takšne primere, kot je bil danes, ko se mudi. Res se mi zdijo kvalitetni in zelenjava je polna okusa. Ta mešanica konkretno vsebuje korenje, grah, bučke, koruzo, cvetačo, por, stročji fižol, korenino peteršilja, zeleno, paradižnik, sesekljan peteršilj).


Božansko!

Recent Posts

See All

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page