top of page

Nagci iz hokaido buče (9m)

Updated: May 3, 2019


V skrinji sem imela še nekaj malega hokaido buče in ker nisem želela spet narediti juhe, sem se odločila za nekaj, kar lahko Ema sama vzame v rokico in poje. Odločila sem se narediti verzijo brez jajc in pečene v pečici. Zraven sem postregla peteršiljev pire, ker je bilo to komplet kosilo, če pa jih boste pripravljali kot malico, pa bo zraven super pasal kak grški jogurt za pomako. Fino je, da je zraven nekaj takšnega, da lažje požirajo in se jim nageci ne zaletijo.


Potrebujemo:

- 200g hokaido buče

- 6 žlic drobtin

- 1 zdenka sirček

- začimbe muškatni orešček, mlet česen in drobnjak


Hokaido bučo sem imela v skrinji že narezano na kose. Dala sem jo kuhati za 20 minut, da je bila mehka in začinila s ščepcem muškatnga oreščka. Bučo sem odcedila in spasirala s paličnim mešalnikom. Pustila sem jo, da se dobro ohladi, nato sem ji dodala 1/2 žličke mletega česna (Česnek), žličko suhega drobnjaka in 1 zdenka sirček. Vse skupaj sem dobro premešala z vilico (zmečkala sirček) in dodala 5 žlic drobtin.

Oblikovala sem nagce in vsakega povaljala v drobtinah. Položila sem jih na pekač s peki papirjem in pokapljala z olivnim oljem. Pekla sem jih na 220 stopinj, okoli 20 minut.
Recent Posts

See All

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
Post: Blog2_Post
bottom of page