top of page

Piščančji paprikaš s pire krompirjem (9m)

Updated: May 3, 2019


S paprikašem imam jaz eno simpatično anekdoto... In sicer, ko sem bila noseča z Emo, sem se v prvem trimesečju strašno veselila prvih gibov, bila sem pozorna na vsak nov občutek v trebuščku, ampak do 19. tedna ni bilo nič. Potem pa en dan, ko sem se vlegla po kosilu, da bi malo počivala, začutim mini brcike. Prvič. :) Takoj sem seveda napisala Nikiču, da jeeej, končno brcike, končno jo čutim, končno sem dočakala! In moj komentar na to je bil:" Očitno ji je pasal tale paprikaš za južno!". :)) Tako da se še zdaj pošalim, da se je Emica za dober paprikaš zahvalila z brciko. :)

Tokrat ga je prvič jedla takole, izven maminega trebuha, haha. In pasal ji je isto, kot tisti v nosečnosti! Res je njam, kremast, skuhala pa sem ga za 4x. Eno porcijo - en kos mesa je pojedla danes, ostali trije kosi in z vsakim malo omake, pa so romali v skrinjo, za kosilo na hitro, ko se mudi. To je ena od tistih fajn stvari, ki jih je dobro nakuhat malo več in zamrznit.


Potrebujemo:

- 4 kose piščančjega mesa oz. nekje 300g (jaz sem imela 4 zgornje dele bedre)

- 2 podolgovati rdeči papriki

- 1 čebula

- 3 stroki česna

- 1 žlica masla

- smetana za kuhanje/sladka smetana

- začimbe majaron, zelena, peteršilj, poper, sladka paprika v prahu, lovorjev list, sveža bazilika


Čebulo sem sesekljala na večje kose in jo popražila na maslu, nekje 3-4 minutke. Pazila sem, da se ni zažgalo in dodala še prepolovljen česen. Papriko sem očistila in narezala na večje kocke ter jo dodala čebuli in česnu. Dodala sem še kose mesa (odstranila sem kožo) in začinila. Majarona, zelene, peteršilja sem dala nekje za malo žličko, rdeče paprike eno veliko žlico, ščepec popra, en lovorjev list in nekaj svežih lističev bazilike. Vse skupaj sem na hitro popražila kakšno minutko, nato pa sem zalila z vodo, tako, da je bilo meso pokrito. Na srednjem ognju sem kuhala paprikaš v pokritem voku dobre pol ure.

Ko je bilo meso kuhano, sem ga vzela ven, prav tako tudi lovorjev list in liste bazilike. Omako sem nato spasirala s paličnim mešalnikom ter dodala smetano za kuhanje (kakšne 3 žlice). Ko dodam smetano, ne kuham več naprej.

V omako sem vrnila meso in premešala.

Pripravila sem krompirjev pire z maslom in ovsenim napitkom.









Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page