top of page

Porova pita iz treh sestavin (9m)

Updated: May 3, 2019


V nosečnosti sem imela dve najljubši jedi. Eno hudo nezdravo - krofe, ta manija je trajala kak mesec in to je bilo res hudo...na dan sem bila sposobna jesti samo krofe, tudi po 6 komadov! Obup, res, haha. Hvalabogu je minilo in sem potem prešaltala na bolj zdravo prehrano, :) Res, nekih večjih težav s fast foodom ali sladkarijami v nosečnosti nisem imela, sem se kar kontrolirala. Že brez tega so šle kile gor! :)

No, druga taka naj jed v nosečnosti pa je bila porova pita! In sicer mi je dala idejo zanjo prijateljica Teja, sestavljena pa je bila iz listnatega testa, pora, različnih sirov, skute, jajc... Božanska! To je bilo potem na meniju vsaj enkrat na teden, in ker moj dragi mož ne mara takih jedi (I know?!), sem vedno cel pleh zmazala sama. Njam! No, od nosečnosti sem kar nekako pozabila nanjo, včeraj pa sem razmišljala, kako bi bilo fino Emi pripraviti nekaj v baby različici, brez listnatega testa. Glede na to, koliko je tega pojedla v trebuščku... :) In je nastal tale recept, čisto spontano, a takooooo dobro.


Potrebujemo:

- 1 jajce

- 3 žlice nepasirane skute (jaz uporabljam Pomurske mlekarne)

- 2 pesti sesekljanega pora


Por sem imela domač, ozek, ki spominja na mlado čebulico. Sesekljala sem ga na kolobarčke in na hitro (3min) popražila na olivnem olju. Malo sem ga ohladila in mu dodala skuto in razžvrkljano jajce. Po želji lahko dodate kakšno začimbo; poper, mlet česen...

Kot sem že pisala, sem za take Emine narastke in jedi iz pečice, kupila en mini keramičen pekaček dimenzij 15x10 (našla sem ga v trgovini Pepco). Namastila sem ga z olivnim oljem in vanj vlila maso. Pito sem pekla na 200 stopinjah 20-25 minut.

Drugače je pita pravokotne oblike, jaz sem jo na koncu izrezala z okroglim modelčkom, da lepše zgleda. :)


Zraven se super poda kak grški jogurt, itak! Haha, kaj bi mi brez grškega jogurta....

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page