top of page

Zdrava juhica iz kodrolistnega ohrovta (9m)

Updated: May 3, 2019


Kodrolistni ohrovt je meni res eno zakon živilo in žal mi je, da ga na naš jedilnik ne uvrščam pogosteje. Vsebuje namreč ogromno vitaminov, vlaknin in je antioksidant. Po navadi sem ga dodala kakšni zelenjavni juhici, v smuti, jedla sem čips...

Naša branjevka na tržnici ima res tako lepo obloženo mizo s samimi superživili, in kodrolistni ohrovt je eden od njih. Zato sem ga danes kupila in sklenila, da ga pripravim že danes - Emi bom skuhala eno njamsi kremasto juhico! Do zdaj so bile na njenem jedilniku tri zelene juhice (porova, špinačna in grahova), tole je tretja.

Dodala sem ji na drobno narezan rženi kruhek in žličko kisle smetane (ki jo seveda lahko izpustite). Juhica je res fino gosta, da jo lahko malčki lepo jejo in jim ne teče po bradici in Emi je bilo tole danes komplet kosilo - zmazala je polno sklečko! :)


Potrebujemo:

- 1 srednje velik krompir

- 2 pesti kodrolistnega ohrovta

- 1 strok česna

- žlička masla

- žlička kisle smetane

- košček kruha (jaz sem imela rženega)

- začimba muškatni orešček


Na žlički masla sem popražila prepolovljen strok česna in dodala na drobne kockice narezan krompir. Zalila sem z vodo in dodala ohrovt. Juhico sem začinila s ščepcem muškatnega oreščka in pokrito kuhala 20 minut. Na koncu je bilo v moji juhici kakšna 2dl tekočine - večji del sem odstranila z zajemalko, tako, da je ostalo nekje 1dl tekočine. V bistvu je odvisno od tega, kakšno gostoto želite.

Jaz sem ji juhico servirala z žličko kisle smetane in na drobno sesekljanim rženim kruhkom.Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page