top of page

Šmorn s hruško in vanilijo & kompot (7m)

Updated: May 6, 2019


Emin prvi praženec oziroma šmorn. Zdrava verzija, saj vsebuje super sestavine in je brez sladkorja/soli. To velikokrat pomeni, da nima nekega posebnega okusa, ampak v tem primeru ni tako. Masi sem dodala hruške in vanilijo, pekla na kokosovi maščobi ter na koncu potresla s cimetom. Božaaaaansko! Zraven sem ponudila sadni kompot, s katerim sem v bistvu sproti polivala šmorn, da je bil bolj sočen in ga je Ema lažje požirala. Če pa uvajate z Blw metodo, pa si naj malček s kosi kar sam postreže in servirate kompot v kozarčku/steklenički.


Potrebujete:

- 1 jajce

- 150ml riževega napitka

- 50g bio pirine moke

- hruške, jabolka, suhe slive

- začimbe mleti cimet in cimetova palčka, klinčki

- kokosova maščoba


Za kompot sem dala kuhat olupljene domače jabolke in hruške, suhe slive, cimetovo palčko in klinčke. Zalila sem z vodo in kuhala 30 minut.


Za šmorn sem zmešala jajce, moko, rižev napitek, vanilijo in 1/2 naribane hruške. Vanilijo kupujem v stroku, tukaj sem je dala noževo konico. Masa mora biti gostejša kot za palačinke. V globji ponvi sem stopila 1 žličko kokosove maščobe in nanjo vlila maso, da sem dobila eno debelo palačinko (1-2cm). Na nizkem ognju sem pekla približno 5 minut in ko sem videla, da se masa tudi zgoraj že počasi strjuje, sem jo z lopatko razkosala na manjše kose in povečala ogenj, da se je šmorn lepo zapekel. Dodala sem še malo kokosove maščobe (1/2 žličke), premešala in potresla s cimetom.


Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page