Kremna sirova rižota


Kremna in polna okusa, zanjo potrebujete le par riž in parmezan. Odlično se poda k cvetačnim kotletkom.





Potrebujemo:

- 2dl kozarec arborio riža za rižote

- 6 žlic mletega parmezana

- 1 žlico masla

- šopek sesekljanega drobnjaka

- sol, poper

- jušna osnova (nekje 750ml)


Na maslu sem popražila neopran riž in mu dodala parmezan. Zalila sem z jušno osnovo (jaz sem imela kokošjo) in dodala 1/2 žličke soli ter poper po okusu. Rižoto sem kuhala na majhnem ognju cca 20 minut, vmes sem dolivala juho in pogosto premešala, da sem dobila lepo kremasto svleno teksturo na koncu sem dodala svež sesekljan drobnjak.


Zraven sem postregla cvetačne kotletke in ker sem za predjed pripravila gosto cvetačno juho, ki mi je ostala, sem jo tukaj zraven dala malo kot omako. Ema je tole zmazala kot za šalo, jaz pa tudi!






Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2019 Vita Starman. Vse pravice pridržane.