Rdečo lečo sem imela doma že kar nekaj časa in nisem vedela, kaj bi z njo, ker je samo spasirana ok, med kuhanjem namreč razpade. Tako da sem dobila idejo za tele krokete, v kombinaciji s hokaido bučo in sirom. Mi jih bomo imeli za malico, nekaj jih bom zamrznila, nekaj pa vzela s sabo jutri na celodnevni izlet.
Potrebujemo:
- 100g rdeče leče
- 1/2 manjše hokaido buče
- velika pest naribanega sira (npr. ementalerja)
- manjša čebula
- 2 stroka česna
- 1 jajce
- 100g drobtin
- začimbe sol, beli poper, mleti ingver, muškatni orešček, kurkuma
- olivno olje
Na olivnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo in česen. Buči odstranimo semena (ni potrebno lupiti) in jo narežemo na majhne kocke. Dodamo jo v ponev k čebuli in česnu ter vmešamo še lečo. Zalijemo z vodo, toliko, da je pokrito in kuhamo na srednjem ognju nekje 30 minut, da se vse zmehča. Leča vpije tekočino in je ob koncu skoraj več ne bo, a vseeno vzamemo drobno cedilo in maso dobro odcedimo. Nato jo damo v posodo, kjer bomo delali maso in jo še dodatno pretlačimo.
Masi dodamo jajce, nariban sir, začimbe (1/2 žličke soli, kurkume, mletega ingverja, ščepec popra in muškatnega oreščka) ter 7 žlic drobtin.
Oblikujemo kroketke in jih povaljamo v drobtinah.
Pripravimo pekač s peki papirjem in nanj položimo krokete, ki jih rahlo pošpricamo z olivnim oljem.
Pečemo jih 30 minut na 200 stopinjah.
Comentarios