Kroketi z lečo&bučo


Rdečo lečo sem imela doma že kar nekaj časa in nisem vedela, kaj bi z njo, ker je samo spasirana ok, med kuhanjem namreč razpade. Tako da sem dobila idejo za tele krokete, v kombinaciji s hokaido bučo in sirom. Mi jih bomo imeli za malico, nekaj jih bom zamrznila, nekaj pa vzela s sabo jutri na celodnevni izlet.





Potrebujemo:

- 100g rdeče leče

- 1/2 manjše hokaido buče

- velika pest naribanega sira (npr. ementalerja)

- manjša čebula

- 2 stroka česna

- 1 jajce

- 100g drobtin

- začimbe sol, beli poper, mleti ingver, muškatni orešček, kurkuma

- olivno olje


Na olivnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo in česen. Buči odstranimo semena (ni potrebno lupiti) in jo narežemo na majhne kocke. Dodamo jo v ponev k čebuli in česnu ter vmešamo še lečo. Zalijemo z vodo, toliko, da je pokrito in kuhamo na srednjem ognju nekje 30 minut, da se vse zmehča. Leča vpije tekočino in je ob koncu skoraj več ne bo, a vseeno vzamemo drobno cedilo in maso dobro odcedimo. Nato jo damo v posodo, kjer bomo delali maso in jo še dodatno pretlačimo.

Masi dodamo jajce, nariban sir, začimbe (1/2 žličke soli, kurkume, mletega ingverja, ščepec popra in muškatnega oreščka) ter 7 žlic drobtin.

Oblikujemo kroketke in jih povaljamo v drobtinah.

Pripravimo pekač s peki papirjem in nanj položimo krokete, ki jih rahlo pošpricamo z olivnim oljem.

Pečemo jih 30 minut na 200 stopinjah.





 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.