Krompirjeva fritata


Zajtrk ali večerja - krompirjeva fritata je božansk v vsakem primeru! Prvič sem jo poskusila na jugu Italije, v Calabriji, kjer živi moja teta. Ona jo je vedno pripravila samo s krompirjem, jaz pa sem jo skozi leta malce spremenila - dodajala tudi druge sestavine, ki so jo še bolj obogatile in tale verzija je top. Poskusi!


Potrebujemo:

- 2 krompirja

- 5 jajc

- 2 mladi čebuli

- 1 mlad česen (po želji)

- olivno olje

- 200ml grškega jogurta

- 1/2 limone

- sol, poper, mleti česen, timijan


Krompir narežemo na drobne kockice (1x1cm) in razžvrkljamo jajca.

Na teflonski ponvi zagrejemo 6 žlic olja in dodamo krompir. Na srednjem ognju ga pražimo in mešamo cca 10 minut, da postane zlate barve (ne preveč!) in dodamo na kolobarčke narezano mlado čebulo. Solimo z 1/2 žličke soli in zalijemo z jajci. Ogenj naj bo ves čas priprave majhen do zmeren, da se fritata ne zažge. Potresemo z žličko timijana, mletega česna in poprom po okusu. Pečemo 5-10 minut, dokler zgornja plast ne zakrkne. Takrat je namreč fritata pripravljena in jo z lopatico razrežemo na trikotnike ter serviramo.


Zraven se odlično poda grški jogurt, v katerega dodamo sok limone, ščep soli in popra ter potresemo s sesekljanim mladim česnom.



 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.