Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2019 Vita Starman. Vse pravice pridržane.

 

Leftover fritata


Ta vikend smo imeli poseben obisk in sicer nas je obiskal Zdravko Lidl, simpatična Lidlova maskota, ki se je z nami družil in tudi kuhal. Vikend je minil v duhu recikliranja in tole je eno tako reciklirano kosilo, ki sem ga pripravila iz ostankov hrane v hladilniku. Mislim, da nam vsem ostajajo vrečke s testeninami po 50-100g, kak kos sira in zelenjave.... No, tole je eden izmed načinov, kako vse te zadeve pretvoriti v okusen obrok za vso družino.

Če kuhate za minije do 1.leta starosti, izpustite slanino.


Potrebujemo:

- 50-100g testenin

- 2 pesti naribanega sira

- pest slanine (kockice)

- 2 mladi čebulici

- 6 jajc

- poljubna zelenjava (npr. brokoli)

- začimbe sol, poper, mlet česen


Na žlici olja na visoki temperaturi popečemo slanino.

V vreli vodi nato na hitro blanširamo (pokuhamo) cvetke brokolija - samo 1 minuto - in ga dodamo slanini.

Jajca z mešalnikom penasto vmešamo in jih prelijemo preko slanine in brokolija ter posujemo s sirom in sesekljano mlado čebulo. Ogenj zmanjšamo in ponev pokrijemo s pokrovom. Pustimo, da se fritata počasi peče nekje 10-12 minut (pripravljena je, ko zgoraj jajce zakrkne).

Zraven se super prileže kisla smetana ali gr. jogurt.


Še video recept: