top of page

Losos in kus kus tortice


Po dopustu in krajši pauzi se spodobi, da objavim nekaj posebnega in tole kosilo danes je bilo res top. Zadnjič nam je moja mama prinesla svežega lososa in razmišljala sem, kako bi ga pripravla, pa da ni klasičen zrezek. Tale kombinacija s kus kus tortico in kislo smetano je fantastična, saj se okusi in teksture lepo povežejo. Smetana je super povezovalka tortice in lososa, daje svežino in otroci lažje papcajo.


Potrebujemo:

- 100g lososovega fileja

- 50g polnozrnatega kus kusa

- 1/2 jajca

- 1 žlica skute

- 1 žlic mletega parmezana

- različne začimbe (mlet česen, timijan, koper, poper, sol, peteršilj, drobnjak)

- olivno olje

- 2 žlici kisle smetane



Lososa sem oprala in osušila s papirnato brisačko. Natrla sem ga s soljo in poprom in popekla na vročem ognju (najprej stran s kožo 4 min, nato še drugo stran 3 minute). Pripravljenemu sem odstranila kožo in ga natrgala na manjše koščke (pregledala za morebitne iglice).


Kus kus sem prelila s 50ml vrele vode in pokrila za 5 minut. Z vilico sem ga nato razrahljala in mu dodala 1/2 razžvrkljanega jajca, skuto, parmezan in zelišča (vsakega 1/2 žličke nekje, razen popra le ščepec). Vse sem dobro premešala in oblikovala polpetke. Položila sem jih na peki papir, pokapljala z olivnim oljem in pekla na 220 stopinjah 10 minut na eni in nato še 5 minut na drugi strani.


Na vsako tortico sem dala malo kisle smetane, lososa in dekorirala s svežo baziliko.

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page