Hitri in enostavni, da ni vedno navaden popečen lososov file.
Potrebujemo:
- 300g svežega lososa
- 4 žlice drobtin
- 1 jajce
- svež/suh drobnjak
- 1 limono
- 2 stroka česna
- olje
- 1 grški jogurt (200g)
- 1 žličko majoneze
- sol, poper
Lososu odstranimo morebitne iglice in kožo. Uporabimo samo lep, oranžkast del in ga sesekljamo na drobne kocke. Damo ga v posodo, kamor dodamo tudi jajce, 1 žlico drobnjaka, žličko soli/poper po okusu, stisnjena stroka česna, drobtine in sok 1/2 limone.
Sestavine dobro premešamo in oblikujemo polpete. V ponev nalijemo olje (1.5cm globoko cca) in ga na velikem ognju segrejemo. Polpete polagamo v vrelo olje in ogenj zmanjšamo. Na vsaki strani jih pečemo kakšne 3-4 minute.
Pripravimo jogurtovo pomako, ki se polpetom odlično poda - zmešamo mali grški jogurt, žličko majoneze, žlico limoninega soka, ščep soli in popra.
Comments