top of page

Cvetačni polpetki s sirom in jogurtovo pomako (9m)

Updated: May 6, 2019


Zdaj pri 9.mesecih Emi počasi uvajam različne sire. Začeli sva z mozzarello, potem sem ji ponudila parmezan in zdaj sem v tem receptu dodala še ementaler. Jedi tako postajajo vedno bolj polnega okusa, ker ji še vedno ne solim hrane, sir pa s svojo slanostjo doprinese k fantastičnemu okusu.

Tile polpetki so, kot večina mojih receptov, primerni za celo družino. Ema jih bo danes imela za malico in jutri za zajtrk, nekaj jih bo pa še naš ati vzel v službo za malico. :) Win, win recept, imam pokritih kar nekaj obrokov. Življenje ene mame je že tako bizi in natrpano, da bi še za vsak obrok posebej stala za štedilnikom. Improviziram in si poenostavim, kjer le lahko.

Jogurtov dip da polpetkom piko na i in svežino, zato ga res priporočam kot dodatek.

Iz te mase sem naredila 9 komadov.


Potrebujemo:

- 1/2 glave cvetače

- 1 jajce

- 3 žlice mletega parmezana

- 3 žlice naribanega ementalerja (ali katerega drugega sira)

- svež drobnjak in bazilika

- 1 žlico drobtin

- začimbe mlet česen (Česnek), muškatni orešček

- 2 žlici grškega jogurta


Cvetačo sem natrgala na cvetke in jo v vreli vodi kuhala 15 minut. Odcedila sem jo in ohladila, nato pa z nožem na grobo sesekljala. Dodala sem jajce, oba sira, žličko sesekljanega drobnjaka, drobtine ter začimbe (ščep muškatnega oreščka in 1/2 žličke mletega česna). Vse skupaj sem dobro premešala in z rokami oblikovala polpetke ter jih polagala na pekač s peki papirjem.

Pekla sem jih na 200 stopinjah, najprej 20 minut na eni strani in nato še 15 minut na drugi. Vmes sem jih torej z lopatko previdno obrnila.

Za pomako sem v grški jogurt vmešala svežo baziliko.

Recent Posts

See All

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page