top of page

Metuljčki s šparglji in sirom za žar (11m)



Ema te dni piha svojo zadnjo mini svečko, zato sem jo pockrljala z eno tako zares dobro pašto. V bistvu je kosilo nastalo čisto spontano, po pospravljanju hladilnika, kar počnem vsak petek in porabim stvari, ki nam ostajajo. Tokrat sem imela dobre Slovenske šparglje in Olimski sir za žar z zelišči. V kombinaciji s česnom, mlado čebulo in olivnim oljem, je bilo tole kosilo BOŽANSKO. Za naju z atijem sem dodala na koncu še olivno olje z okusom črnega tartufa in kosilo je bilo za vse tri.

Pravzaprav Emici dajem že vedno večje koščke, saj vidim, da ji gre dobro od rok - pa še takšni obroki, kjer se lahko hrani sama, so mi top. Zakaj? Ker ji je ful zabavno, jaz pa lahko v miru zraven jem tudi svojo porcijo. Seveda jo imam ves čas pod nadzorom in tudi nekih trdih stvari ji ne dajem. Testenine vedno malo razkuham zanjo, da so res mehke in jih lepo žveči. Količina je za kosilo za tri lačne. :)



Potrebujemo:

- 2 mladi čebulici

- šopek zelenih špargljev

- 1 pakiranje Olimskega sira za žar z zelišči

- 2 stroka česna

- olivno olje

- poper, sol (če že solite)

- 300g metuljčkov


Na dveh žlicah olivnega olja sem popekla na trakce narezan sir in narezane šparglje. Tem sem prej odstranila olesenele dele (špargelj prepognemo in tam, kjer poči, je olesenel - tisti spodnji del zavržemo). Dodala sem še na grobo sesekljan česen in na kolobarčke narezano mlado čebulo ter pražila nekje 10 minut.

Vmes sem po navodilih skuhala testenine - metuljčke in jih kuhala 3 minute dlje, kot piše, da so bile res mehke. Odcedila sem jih in dodala k špargljem in siru ter zalila s tremi žlicami olivnega olja. Po želji solite in poprajte. Na koncu sem dodala še svež drobnjak in kosilo je bilo pripravljeno.





Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page