top of page

Mineštra z mladim grahom in koromačem


Ema je malo po svojem 1.rojstnem dnevu malo zakuhala, zasmrkala in zakašljala....sicer je že skoraj zdrava, vročina je vztrajala le en dan zaenkrat, ampak se danes trudim, da v njen organizem vneseva čimveč dobrih in hranljivih sestavin. Veliko sadja, vitaminov in vlaknin, da bo spet kot nova.

Tale mineštrica je taka comfort food oz. idealna za priložnosti, kot je kaka virozica in otroci radi pojejo kaj sočnega, na žlico. Kar jo naredi pa zares okusno, je začimba - koromač.

Porcija je bila za obe.


Potrebuješ:

- 2 krompirja

- 2 pesti mladega graha (zdaj je v sezoni!)

- 1 manjšo čebulo

- 2 stroka česna

- 1 žlico ghee masla (ali navadnega)

- začimbe mleta sladka paprika, koromač, poper, sol


Na maslu sem popražila drobno sesekljano čebulo in česen, ter dodala grah. Vse skupaj sem dobro premešala in dodala še na majhne kockice narezan krompir. Zelenjavo sem začinila z žličko koromača, žličko sladke paprike ter soljo in poprom po okusu (jaz sem dala npr. 1/3 žličke soli, dva ščepa popra). Zalila sem z vodo ter na zmernem ognju kuhala nekje 25 minut. Na koncu sem ob serviranju začinila še z malo kvalitetnega olivnega olja in kosilo je bilo pripravljeno.




Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page