Murkov zos (1 leto - danes!)


Meni ena najljubših jedi. Za to enostavno domačo jed obstaja mali milijon receptov in načinov, kako jo pripraviti, tole je moja verzija. Ema obožuje kumarice, uvedla sem jih nekje pri 11 mesecih, ko se je počasi začela sezona in sem ji dala domače. Pire krompir pa je še ena izmed jedi, ki jih ima rada, tako da v kombinaciji je tole zmagalo danes!

Rojstnodnevno kosilo torej!

Vse naj naj, sonce moje! <3


Potrebujemo:

- 1 srednje veliko kumaro oz. murko

- 3 majhne krompirje

- 1 majhno čebulo

- 2 stroka česna

. 2 žlici kisle smetane

- začimbe sol, poper, mleta kumina

- žlica masla


Krompir sem olupila in narezala na kocke, kot naredim ko kuham pire. Vodo sem rahlo osolila in krompir kuhala nekje 20 minut, da je bil mehek.

Na žlici masla sem popražila sesekljano čebulo in česen ter dodala naribane kumare (murke), ki sem jih malo z roko odcedila. Dobro sem premešala, začinila s ščepcem soli, popra in mlete kumine ter zalivala z vodo, v kateri se je kuhal krompir. Kumare sem tako dušila nekje 5 minut, da je voda izhlapela in vgasnila ogenj.

Ko je bil krompir kuhan, sem ga odcedila in pretlačila ter ga dodala h kumaram. Dobro sem premešala in dodala kislo smetano.


Njam!

 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.