top of page

Najboljša korenčkova juha z vlivanci


Tole sem prvič naredila pred leti, ko mi je od prejšnjega dne ostala bistra kokošja juha. Imela sem domač korenček in nastalo je tole....Obljubim, da tole je ena tistih fantastičnih jedi na žlico, ki ti ostane v spominu in danes jo je moja Ema jedla prvič. Skoraj sem pozabila nanjo! Vsa umetnost je v tem, da se res uporabi domača bistra juha - najboljše kokošja, lahko pa tudi goveja (jaz sem danes imela govejo npr.).

Nasvet- vedno, ko kuhate govejo/kokošjo juho, je vsaj kakšne 3dl shranite v zmrzovalniku. Sploh mamam nam to vedno pride prav, ker so res vse goste juhice, rižote, omake - bistveno boljše in bogatejšega okusa, če so pripravljene z juhico, kot pa z vodo.


Potrebujemo:

- 4 večje korenčke

- 1 manjšo čebulo

- 1 strok česna

- 1l bistre kokošje juhe

- sol, poper, muškatni orešček

- olivno olje

- 1 jajce

- 3 zvrhane žlice moke


Korenčke na drobno naribamo. Sesekljano čebulo popražimo na olivnem olju in dodamo še pretlačen česen ter korenček. Premešamo in zalijemo z juho. Začinimo s poprom po okusu in noževo konico muškatnega oreščka. Solimo le, če juha ni slana, drugače ni potrebno. Kuhamo na srednjem ognju 10 minut in pripravimo vlivance.

V skodelici razžvrkljamo jajce in mu dodamo moko. Z vilico lepo vmešamo, da dobimo gladko maso brez grudvic in začinimo z 1/2 žličke soli.

Maso vlivamo v juho z žlico, tukaj ni potrebno oblikovanje kot pri žličnikih, ampak se samo vliva, saj je masa redkejša.

Kuhamo še 10 minut in juha je pripravljena.




Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page