top of page

Panirane čajota bučke


Poznate čajote? To so tiste svetlo zelene hruškaste bučkice, ene imajo bodice, druge so gladke. Jaz jih uporabljam zadnja leta in sem nad njimi navdušena. Imajo mi fantastičen okus, sploh ta verzija, ki jo zdaj delim z vami, mi je pri srcu. V primeru, da naletite na tiste z bodicami, vam priporočam kakšne rokavice za vrtnarjenje npr., da jih olupite z lupilcem. Nikar se jih ne vstrašite, ker so ravno tako super okusa, če ne še boljše.

Tole je fajn priloga k pire krompirju in solati.





Potrebujemo:

- 2 bučki čajoti

- 3 žlice mletega parmezana

- drobtine

- ostro moko

- 2 jajca

- sol, poper, olivno olje


Čajote olupimo z lupilcem in narežemo na kolobarčke. Na sredini je mehka koščica, ki jo vzamemo iz vsakega kolobarčka ven (pomagamo si z noževo konico).

Pripravimo si krožnike s panado:

1. ostra moka

2. jajce (ki ga penasto vmešamo z vilico)

3. drobtine + parmezan


Kolobarčke posolimo in popramo, nato pa jih vsakega posebej najprej pomokamo z obeh strani, pomočimo v jajce ter na koncu še v drobtine s parmezanom.


Spanirane čajote odložimo na pekač s peki papirjem in pokapljamo z olivnim oljem.

Pečemo na 220 stopinjah 15 minut na eni in 15 minut na drugi strani.


Super so tudi kot samostojna jed, malica z omako iz grškega jogurta (gr. jogurt, par kapljic limoninega soka, sol, poper, svež drobnjak).




Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page