Pasta s kozicami & šparglji

Updated: Feb 23


Ni klasično nedeljsko, ampak včasih tudi paše, da za vikend ne porabiš 2h za kuhanje in raje počneš kaj drugega... Ni res?! No, nazadnje smo v nedeljo pri nas doma tako jedli tole hitro pripravljeno in slastno jed, ki vam bo vzela vsega skupaj 20 minut! Ne verjameš - probaj!


Potrebujemo:

- 200g olupljenih kozic (zmrznjenih ali svežih)

- šopek špargljev

- 2 stroka česna

- 1dl belega vina

- olivno olje

- nariban parmezan

- 300g širokih rezancev (jaz sem uporabila zelene, s šparglji)

- sol, poper

- po želji olivno olje z okusom tartufa


Kuhat damo nekje 1.5l slane vode za pasto.

V ponvi na olivnem olju za par sekund prepražimo grobo sesekljan česen in mu dodamo kozice. Vse skupaj na velikem ognju pražimo nekje 2 minuti, nato zalijemo z vinom in kuhamo 5 minut, da izhlapi. Kozicam dodamo na kolobarčke sesekljane šparglje in popramo (po okusu, nekje 1/3 žličke). Pražimo na srednjem ognju še nekje 5 minut in "omaka" je pripravljena. Če imate radi bolj tekočo omako, lahko v tem koraku dodate smetano za kuhanje in pokuhate še minutko.

Pasto skuhamo po navodilih in jo dodamo v ponev h kozicam in špargljem. Vse skupaj je krasno, če se začini še z par kapljicami olivnega olja z okusom tartufa - za vse tartufoljubce. Posujemo s parmezanom.





Ema je pri njenem letu in pol jedla vse, razen kozice sem pobrala ven, ker ji morskih sadežev še ne dajem.


Tukaj še video, za vse zamudnike :)





 
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.