top of page

Pastinakova juha, pira in domača telečja hrenovka


Kosilo, ki je nastalo čisto spontano in po naključju sestavin, ki sem jih imela doma. Niko je s tržnice prinesel neke domače telečje hrenovke in sem rekla, ajde, bom dala polovico Emi, ki drugače hrenovk iz trgovine ne dobi. Pa itak jih niti ne jemo doma, razn Niko tu in tam.

Sladkasta kremna gosta juhica je bomba vitaminov, ker pastinak je res ena A glede tega, za gostoto sem ji na koncu dodala še kuhano piro in notri narezano hrenovko. Top kombinacija, še jaz sem jedla zraven!


Potrebujemo:

- 1/2 pastinaka

- 1 krompir

- 1 strok česna

- 2 žlici smetane za kuhanje

- sol, beli poper, koper

- olivno olje

- 3 žlice pire

- 1/2 para telečjih hrenovk


Juha: Pastinak, krompir in česen sem olupila in sesekljala na drobno. Vse skupaj sem dala v lonec, zalila z vodo, tako da je gladina segala kakšna dva prsta nad zelenjavo. Dodala sem malo soli, belega popra in kopra. Ko je zavrelo, sem na majhnem ognju kuhala še 15 minut in dodala smetano za kuhanje. Kuhala sem še minutko in spasirala s paličnim mešalnikom.

Piro sem skuhala po navodilih - po vretju 15 minut, nato vgasnila ogenj in pustila še 15 minut, da se je napihnila. Kar mi je ostalo, bom dala danes za večerjo zraven v jogurt.

Telečjo hrenovko sem kuhala v vreli vodi 10 minut.


Juhico sem pokapljala z dobrim olivnim oljem, potresla s piro in sesekljano hrenovko.




Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page