top of page

Prazniki z majhnim otrokom


December je moj najljubši mesec v letu. Obožujem zimo, sneg, toplino doma, tople odeje in nogavice, vonj čajev in cimeta, sveže spečenega peciva, obiske najdražjih ljudi,... Zame je to res magičen čas in letošnje praznike sem komaj čakala tudi zato, ker je zdaj moja Ema stara že leto in pol in sem upala, da bova skupaj krasili jelkico, spekli kekse in vse, kar spada zraven.

No, kar se jelkice tiče, Emo bolj zanima odstranjevanje okraskov z nje, kot pa dodajanje. Tako da zvečer poleg njenih igrač pospravljamo nazaj tudi okraske in jelka vsak dan izgleda drugače. Če sem se do zdaj sekirala, da kateri okrasek ni na točno aritmetično izračunanem mestu, me je to po treh dneh minilo. Prve tri dni je namreč jelka že pristala tudi na tleh, za to so poskrbeli naši mačji družinski člani in pri tem so se razbili tisti trije moji najljubši stekleni okraski. Skomignila sem z rameni, jelko privezala na omaro zraven, iz varnostnih razlogov, na njej pa so ostali bolj trpežni in ne tako zelo posebni okraski. Tak je, ne moreš met vsega.



Vmes že ves čas iščem ideje za ustvarjanja, da skupaj izdelava kakšne praznične okraske in zapolniva kratke zimske dni. V začetku meseca sem se vrgla v nakupovanje različnih barv, kolažev, barvic, lepenk, nalepk...Da ji ja ne bo kaj manjkalo. Mame, saj veste o čem govorim, ne? No, finger paint se je izkazal za "nedajbože" stvar, na katero še Ema ni pipravljena, moji živci pa tudi ne. Dokler je v fazi, da bi vse najraje nesla v usta, so take stvari še no-go.

Zanimivo pa je, s čim vse se otroci te starosti najraje zamotijo. Zadnjič sva takole iskali popolne servietke za letošnje praznike, s katerimi bom okrasila praznične mize skozi ves mesec obiskov in druženj. Namreč k dobri hrani paše tudi lepa dekoracija, brez tega ni nič. In medtem ko sva brskali po Palomini praznični kolekciji se je Ema skoraj eno uro zaigrala s servietkami! Všeč so ji bile živahne barve v prazničnih tonih, in z veseljem sem jo opazovala, kako se zna lepo zaigrati sama. Pa ni potrebno nobenih posebej kupljenih pripomočkov za ustvarjanje, barv in kolažev. Samo pomoč mamici pri vsakdanjih opravilih in je srečna.

No, tole zlato - modro kombinacijo sva izbrali midve, a ni krasna?!

Lepe božične praznike vam želi

družina Mama kuha






Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page