Rižota z bučo in jabolkom


Božanska kremasta rižotka s hokaido bučo in jabolkom.

Recept je za tri porcije.


Potrebujemo:

- 2 žlici masla

- 3 pesti riža arborio za rižote

- 2 stroka česna

- 1 manjšo hokaido bučo

- 1 jabolko

- jušna osnova

- začimbe kurkuma, sol, beli poper, mleti ingver, muškatni orešček


Na srednji temperaturi sem stopila maslo in za par sekund popražila sesekljan česen. Dodala sem mu na kocke narezano hokaido bučo (z olupkom vred, ker je užiten) in olupljeno, narezano jabolko. Pod vodo sem na cedilu splahnila riž in ga dodala v ponev. Vse sekupaj sem začinila (1 žlica soli, ščep popra, ščep mušk. oreščka, 1 žlička ingverja, 1 žlička kurkume) in zalila z jušno osnovo. Če je nimate, nič hudega, dodajte pač vodo.

Rižoto sem pokrito kuhala 25 minut, na srednjem ognju in pogosto premešala. Na koncu sem dodala še malo masla in zraven postregla skledo solate.


 

Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2020 Vita Starman. Vse pravice pridržane.