Objavljeni recepti in fotografije se ne smejo uporabljati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja avtorja in navedbe vira.


©2019 Vita Starman. Vse pravice pridržane.

 

Špageti puttanesca



Še eno hitro in preprosto brezmesno kosilo, pripravljeno v manj kot 30 minutah!

Količine so za tričlansko družino.


Potrebujemo:

- 350g polnozrnatih špagetov

- 4 fileje inčunov

- 2 žlici vloženih kaper

- dve pesti temnih oliv (bolje razkoščičenih)

- 3 stroke česna

- 200g češnjevega paradižnika

- 400ml paradižnikove omake

- parmezan

- olivno olje, sol, poper, malo čilija

- svež peteršilj ali bazilika


Kuhat damo osoljeno vodo za špagete.

Na olivnem olju za par sekund popečemo grobo sesekljan česen, dodamo kapre, inčune, olive in prepolovljene paradižnike. Vse skupaj pražimo nekaj minut, da se paradižniki zmehčajo ter dodamo paradižnikovo omako. Ker so inčuni in olive slani, ni potrebno soliti, dodamo samo sveže mlet poper po okusu in pikico čilija. Omako tako kuhamo vsega skupaj nekje 10 minut, nato jo potresemo s svežim sesekljanim peteršiljem ali baziliko.


Kuhane špagete dodamo v ponev k omaki, skupaj z 1dl vode, v kateri so se kuhali. Dobro premešamo, potresemo s še malo svežimi zelišči in parmezanom.



In še video recept :)