top of page

Štajerska solata z bučo in sirnimi kroglicami s semeniZame ni solate brez bučnega olja! Tokrat sem pripravila slasten jesenski solatni krožnik z zmagovalcem mednarodnega testa Zveze potrošnikov Slovenije - Gea Štajersko prekmurskim bučnim oljem, ki ima, preverjeno, tisti "tapravi", božanski okus. Pri nas doma imamo tako zdaj novega favorita - spodaj preberi recept, kako doma ustvariš čisto svoj solatni krožnik, ki je btw popolno, zdravo kosilo.


Za solato potrebujemo:

- 4 pesti opranega narezanega radiča

- 3 žlice jabolčnega kisa

- 1 strok česna

- 1/2 žličke soli


Za bučo potrebujemo:

- 1/3 manjše hokaido buče

- 1 žličko soli

- 1/2 žličke popra

- 1 žličko mletega česna


Za sirne kroglice potrebujemo:

- 4 žlice nepasirane skute

- 1/3 žličke soli, poper

Pisan radič, najbolje domač, narežemo in operemo. Začinimo ga s soljo, dodamo Gea Štajersko prekmursko bučno olje, jabolčni kis in sesekljan strok česna.


Skuto zmešamo s soljo, poprom, žlico Gea bio mešanico semen in žlico Gea Štajersko prekmurskega olja. Oblikujemo kroglice, velikost oreha, ki jih povaljamo v preostanku semen.


Bučo narežemo na tanjše krhlje (buče ne lupimo) in na ponvi segrejemo olje. Bučne krhlje v posodi zmešamo s soljo, poprom in mletim česnom, da se malce marinirajo. Pečemo jih na teflonski ponvi najprej na visokem ognju, da se dobro popečejo z obeh strani, nato pa na mediumu pečemo še 5 minut na vsaki strani, da se zmehčajo.


Začinjeno solato okrasimo s kroglicami in bučnimi krhlji, zraven pa lahko postrežemo še rezino ali dve popečenega kruha s semeni.


Za še več slastnih sestavin pa pokukaj na njihovo spletno stran https://gea.si/

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page