top of page

Koruzne palčke z zelišči in parmezanom (9m)

Updated: May 3, 2019




Obožujem kombinacijo koruznih žgancev in jogurta/kislega mleka. Ker Emi nekak zelo poredko ponudim polento/žgance, sem se danes odločila, da ji pripravim nekaj, kar bo lahko jedla sama. No, eno je dobila v rokico, v ustih je pristala mogoče 1/4 palčke, ostalo je bilo povsod okrog. :) Tako da sem ji preostanek dala jaz, z žličko in namočeno v kozji jogurt.

Aja, kozji jogurt je novost pri nas zadnji teden - sem ji ga ponudila za foro in ji je očitno ful všeč, tako da ji dajem zdaj tega namesto kravjega. Sadnih ji pa ne dajem, glede na to, da tako rada je navadne. Kvečjemu dodam kako sadje sama.

No, tale kombinacija okusov je super, jogurt pa da tisto piko na "i". Fina zadeva tudi za vzeti zraven na potep. Mi pa bomo tole jutri imeli še za zajtrk.


Potrebujemo:

- 500ml vode

- 2 žlici olivnega olja

- 8 žlic instant polente

- 1 žlica mediteranskih začimb Kotanyi

- 2 žlici mletega parmezana

- navadni jogurt


Zavrela sem vodo, v katero sem dala olivno olje. Ko je voda zavrela, sem postopoma dodala polento in čisto zmanjšala ogenj. Ves čas sem mešala z metlico in dodala še začimbe ter parmezan. Ko se je ta stopil in je masa postala lepo homogena, sem polento odstavila.

Na eno desko sem dala peki papir in nanj vlila polento ter jo z mokro žlico enakomerno razmazala. Preko sem dala še en peki papir in šla preko z valarjem, da sem polento res poravnala. Debelina naj bo nekje 1.5cm. Pustila sem pol urce, da se je ohladila, odstranila peki papir in polento narezala na enake palčke.


Zraven sem postregla kozji jogurt.






Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page