top of page

Prvi pizza muffini (9m)

Updated: May 6, 2019
Danes je en nor dan, Ema ima neko spalno regresijo, al kaj je to, ne vem...Skratka, začela se je zbujati zelo zgodaj in potem čez dan spi zelo malo ali sploh nič. Tako da ja, tale objava je bila planirana že dopoldan, a mi enostavno ni zneslo.

Skratka, te dni z Emo uvajava paradižnik in ker ga je že včeraj lepo prenesla, ko sem ji ga ponudila prvič, sem ji danes naredila tole poslastico - pizza muffinčke brez moke. Dejansko ji nikoli nisem dala probati pizze, ko sva jo npr. midva jedla, tako da je tole njena prva verzija v obliki mini mafinčkov, da jih je lahko sama vzela v rokico. Zelo so enostavni in hitri, okus pa božanski! Tole je bil zajtrk za obe.


Potrebujemo:

- 1 večje jajce

-2 češnjeva paradižnika (lahko katerikoli paradižnik)

- 4 mini mozzarele (jaz sem imela buffalo, od Galbanija)

- 2 ali 3 rezine pečenih puranjih prsi

- začimba origano


Paradižnik, puranja prsa in mozzarelice sem na drobno sesekljala in dodala jajce ter 1/2 žličke origana. Vse skupaj sem dobro prežvrkljala in z maso napolnila pomaščen silikonski pekač za mafine. Tisti, moj klasičen, zdaj ga že verjetno poznate. :)

Pekla sem na 220 stopinjah 15 minut, oz. tako dolgo, da so mafinčki narastli in dobili lepo zlato barvo.


Lahko jih pripravite kot snack ob kakšnem otroškem rojstnem dnevu, s kakšno omakico (saj veste, grški jogurt je vedno dobra izbira, ali pa kakšni fini pelati...).

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
Post: Blog2_Post
bottom of page