top of page

Baby humus, avokado in jajčka (8m)

Updated: May 6, 2019


Tisti, ki me poznate, veste, da stremim k pripravi praktičnih jedi in obrokov. To pomeni, da ne kuham za vsakega posebej, ampak da čim več stvari jemo vsi trije, predvsem pa midve z Emo, ki sva čez dan sami. Tako sva tudi danes zajtrkovali skupaj, kot po navadi in odločila sem se za pripravo humusa. Imela sem kozarček Naturetine čičerike in nastalo je tole. V bistvu lahko precej eksperimentirate in receptu dodate začimbe, ki ste jih že uvedli ter izpustite tiste, ki jih še niste. Midve z Emo imava že res večino začimb namreč uvedenih in ji dam vse, razen čilija in soli. S tem bom počakala vsaj do 1. leta, potem ji predstavim Tabasco. :)))

Količina je za en cel kozarček čičerike in bo še za mamico, atija ter za malico popoldan.





Potrebujemo:

- 1 čičerika Natureta

- 2 žlici olivnega olja

- 1 strok česna

- 1 žlica limoninega soka

- 50ml vode

- začimbe 1/2 žličke sladke rdeče paprike, ščep popra in kurkume

- avokado

- jajce


Jajce sem dala kuhat v hladno vodo in ko je zavrela, sem kuhala še 2 minuti. Jajce sem splahnila in previdno olupila.

Avokado sem očistila, narezala na tanke rezine in pokapljala z malo limone (da ne potemni). Mora biti res zrel in kremast, ne trd.

Za humus sem dala v multipraktik čičeriko (prej sem jo splahnila pod tekočo vodo na cedilu), limonin sok, vodo, olivno olje, česen in začimbe. Spasirala sem do gladkega in namazala na pirin toast.


Emi sem na žličko dajala malo jajčke, avokada in namaza na kruhu. Super kombinacija, sploh jajčni rumenjak da tisto piko na i. Poskusite. :)






Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page